Programok

2017.12.24.

Advent Budapesten - Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár a Városháza Parkban

Budapest
Advent Budapesten - Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár a Városháza Parkban

Élményekkel teli adventi időszak a Városháza parkban - 2017. november 17-én nyílt meg újra Budapest legcsaládiasabb karácsonyi vására és téli fesztiválja. Ingyenes koncertek, bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, gyertyagyújtás, jótékonysági macigyűjtés, angyalposta és még sok más program várja a kicsiket és nagyokat az Advent Budapesten téli fesztiválon a Városháza parkban, 2017. december 1-től karácsonyig. A minőségi kézműves termékeket, egyedi ajándékokat és téli finomságokat felvonultató vásár már november 17-től látogatható!
 

Nyitva tartás: 

vasárnap-csütörtök: 10-20 óráig, péntek-szombat: 10-21 óráig,

2017. december 24-én: 10-14 óráig,

2017. december 25-26-án: 12-18 óráig

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. 2017. november 17. és december 27. között, idén ötödik alkalommal szervezi meg az Advent Budapesten téli fesztivált és karácsonyi vásárt Budapest fényligetében, a Deák tér melletti Városháza parkban. A karácsonyi vásár hangulatán túl immár hagyományosan Budapest legnagyobb karácsonyfája, az óriási adventi koszorú és a közel száz kisfenyőből álló köztéri installáció is várja a látogatókat. A fesztivál különlegessége, hogy ingyenesen látogatható programokat is kínál a vásár fűtött Üvegházában, még tartalmasabbá téve az ünnepvárás időszakát.

A négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap egész napos program várja a családokat a fűtött Üvegházban: gyerekkoncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, hangszeres, betlehemes játék és adventi gyertyagyújtás. December 9-én délelőtt Mikulásváró koncertet tartanak a kedvelt Belvárosi Betyárok zenekarral és sok meglepetéssel. A fellépők között olyan visszatérő fellépők szórakoztatják a gyerekeket, mint Fabók Mancsi, a Majorka Bábszínház vagy az Aranygyapjú Társulat, a szombat délelőtti előadás után karácsonyi kézműves foglalkozások, vasárnap délutánonként pedig, az adventi időszakhoz híven Betlehemes játékok várják a kisebbeket. A felnőttek péntek és szombat esténként jobbnál jobb világ-, könnyű és népzenei koncertekből válogathatnak: december 1-jén Petruska-koncerttel nyitják a négy héten át tartó programsorozatot, a Pesti Magyar Színház több műsorával is bemutatkozik a vásáron, de fellép többek között a CimbaliBand, a Swing á la Django ésa Kozma Orsi Quartet is. Szerda és csütörtök délutánonként és este amatőr együttesek, művészeti csoportok, határon túli diákok, kórusok, zenekarok, zeneiskolák növendékei mutatják be az Üvegházban karácsonyi műsoraikat.

Az idei évben is lesz angyalposta szolgálat, amelynek bevételével a Fővárosi Önkormányzat óvodáinak fejlesztését támogatják, valamint ismét meghirdetik a jótékonysági macigyűjtést – a játékokat hátrányos helyzetű, illetve kórházi ápolásra szoruló gyermekek számára juttatják el. A vásár területén, szabadtéri installáció keretében lesznek megtekinthetők az óvodások és kisiskolások számára a FŐKERT Zrt.-vel közösen meghirdetett Környezettudatos karácsony pályázatra beérkezett 60 fenyőfa is, melyeket a gyermekek újrahasznosítható hulladékokból díszítenek fel az alkalomra.

A vásár központjában található óriás adventi koszorú gyertyáit minden adventi vasárnap hangulatos ceremónia keretében gyújtja meg Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója, a főváros delegált képviselői, és valamely felekezet fővárosi plébániájának vezetője. Az első ünnepélyes gyertyagyújtásra december 3-án 17 órakor kerül sor Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes részvételével, ünnepi áldást mond dr. Osztie Zoltán Budapest-Belváros Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöke. Az igazán ünnepi hangulatért közreműködik a Budapest Show Kórus.

A színes és ingyenes kulturális programsorozat, a jótékonysági rendezvények, valamint a fényárban úszó Városháza parkban egyedi módon berendezett karácsonyi vásár együttesen teszik a fesztivált valódi kuriózummá a karácsonyi vásárok között.

Programok

Advent első hétvége:

December 1.

19:00 Petruska koncert

December 2.

11:00 A BÉKAKIRÁLY
19:00 Dalol a Magyar! - A ZENE AZ KELL!

December 3.

11:00 Ha betér az égi király
15:30 Maszk Bábszínház: Betlehemi történet
17:00 Az első adventi gyertya meggyújtása

Advent második hétvége:

December 8.

19:00 Swing á la Django

December 9.

11:00 Zenés Mikulásvárás krampuszokkal

December 10.

11:00 Karácsony a világ körül
15:00 Üdvözlégy, Jézus! Bábos betlehemes
17:00 A második adventi gyertya meggyújtása

Advent harmadik hétvége:

December 17.

15:00 Az Aranygyapjú Társulat
17:00 A harmadik adventi gyertya meggyújtása

Advent negyedik hétvége:

December 22.

19:00 Cimbaliband

December 23.

17:00 Boquilla Negra Klarinét Zenekar: Karácsonyi Ragtime

December 24.

14:00 A negyedik adventi gyertya meggyújtása

Térkép

Szállás keresése a közelben