Hírek

2017.04.13.

Célegyenesben a MUISZ által kezdeményezett felelősségbiztosítási termék

Célegyenesben a MUISZ által kezdeményezett felelősségbiztosítási termék

Mint ismert, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége egyedülálló felelősségbiztosítási terméket dolgozott ki a Willbot & Kopking's Hungary Zrt. biztosítási alkusz és a Colonnade Insurance S.A Biztosítóval közösen.
Eddig közel 20 iroda jelezte biztos szerződéskötési szándékát és nagyon sok a komoly érdeklődő.
A teljesség igénye nélkül a biztosan jelentkezők között van: Budavár Tours, Challenge Hungary Kft, CRB-Cityrama Kft, Grand Tours 2000 Kft, Last Call Travel Kft,Robinson Tours Kft, OTP Travel Kft,  Sun &Fun Holidays Kft,  Tour East Tour Kft ,  Violin Travel Kft, V.I.P.Travel Kft, Weco-Travel Kft , 1000 Út Utazási Iroda.
A 20%-os MUISZ kedvezmény érvényesítéséhez 40 iroda együttes jelentkezése szükséges, de további 38 iroda már a szerződéskötés megkötése előtt áll csupán pár kérdésre várnak még választ a biztosítótól az irodák.
Ez a típusú biztosítás utazásszervezők és közvetítők, be- és kiutaztatással foglalkozó irodák, rendezvényszervezők számára is nélkülözhetetlen a 281-es sz. Kormányrendelet, illetve az elmúlt évek szomorú és akár csőddel is végződő negatív tapasztalatai alapján. Eszerint ugyanis teljes körűen az utazásszervező felel a hibás teljesítésből fakadó károkért, ráadásul a közreműködői, alvállalkozói teljesítéséért is, ami beláthatatlan és előre nem kiszámítható következményekkel is járhat.
Az USA-ra és Kanadára vonatkozó felelősségbiztosítással kapcsolatos információkat pontosításra kerültek.  Az USA-ban és Kanadában érvényesített kárigényekre nem vonatkozik a fedezet, de az USA-ban és Kanadában bekövetkezett kár kapcsán, Magyarországon érvényesített kárigényre igen. Így nincsenek teljesen kizárva az USA-ban és Kanadában történő káresemények, csupán az érvényesítési igényre vonatkozik elsősorban a kizárás és korlátozás.(Ne az USA-ban vagy a kanadai bíróságon kerüljön benyújtásra a kárigény.)
A kombinált felelősségbiztosítási limit, a szakmai felelősségbiztosítások mellett, tartalmaz még munkáltatói, és bérlői felelősségbiztosítási fedezeteket is.