Programs

2018.07.30.

O.Z.O.R.A. 2018. Ozora Fesztivál

Dél-Dunántúl
O.Z.O.R.A. 2018. Ozora Fesztivál

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

ZAVARTALAN SZÓRAKOZÁS ÉS PIHENÉS

A zenén és táncon kívül számtalan aktív és passzív elfoglaltság közül választhatnak a fesztivál résztvevői. A látogatók az önkifejezés, a környezettudatos életmód, a gyógyítás és a relaxációs technikák számos formájával megismerkedhetnek, a vállalkozó kedvűek pedig gyakorolhatják is azokat. Amint megtudtuk: a kézműves foglalkozások mindegyike kimondottan gyermekbarát, legyen szó nemezelésről, agyagozásról, kosárfonásról, ékszerkészítésről vagy akár diafestésről. Az underground cirkusz napi hat előadással szolgál, és ki lehet próbálni a zsonglőrködést, az akrobatika több formáját.

A fesztiválon visszatérő vendégként fellépő tánc- és mozgásszínházi társulatok mellett helyet kapnak improvizatív, interaktív, közösségi és expresszionista fizikai színházak is. Minden eddiginél nagyobb tér jut a pszichedelikus/visionary képzőművészetnek. Minden fesztivál elengedhetetlen része és egyik legfőbb értékmérője a vendéglátás, az étel- és italválaszték, illetve a bazár. Mint egy nemzetközi vásár: thai, indiai, görög, török, olasz, indonéz, japán, kínai, mexikói, afrikai és természetesen magyar büfék, falatozók, reggelizők, teázók sorakoznak egymás mellett.

A völgyben minden évben tovább bővül a kényelmi-higiéniai infrastruktúra, jelenleg több száz zuhanyzó áll rendelkezésre. Megtalálhatók az ivóvízlelőhelyek, az elsősegélynyújtó, a mentőállomás, a biztonsági szolgálat és a kihelyezett rendőrőrs.

Térkép

Search accomodation nearby