Hírek

2018.01.26.

Minden korábbinál nagyobb fejlesztés a veszprémi állatkertben

Minden korábbinál nagyobb fejlesztés a veszprémi állatkertben

A már épülő új operatív központ mellett új kifutót kapnak a medvék és az oroszlánok, izgalmas játszótér épül, több meglévő bemutatóhely pedig átalakításra vagy felújításra kerül.
2,5 milliárd forintot fordítanak idén Veszprém állatkertjére, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark – számolt be Török László igazgató a veol.hu-nak.Lesznek változások az állatok elhelyezésében is, ezekre a fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert el támogatást az állatkert. Új kifutót kapnak az oroszlánok: átkerülnek a szavannakifutó szomszédságába, mivel a cél az, hogy egy helyen mutassák be az azonos területről származó állatokat. A tigrisek megkapják az oroszlánok helyét, amelyet egybenyitnak a jelenlegi tigriskifutóval.

Elkezdődik a hagyományos Fejes-völgyi terület rekonstrukciója is, amelynek első ütemében új medvekifutó készül, a jelenlegit pedig hegyi kérődző bemutatóhellyé alakítják. Megújulnak a zöldfelületek és a látogatóutak. Felépül az Afrika-szavanna játszótere, ami a környék egyik legizgalmasabb tematikus játszótere lesz, benne olyan elemekkel, mint a négy méter magasban elhelyezett repülőgép vagy az a hajó, amellyel a gyerekek eljátszhatják, hogyan érkeztek az első állatok Afrikából Európába. Ezen a játszótéren a legkisebbektől a 18-20 évesekig mindenki talál majd kihívást – ígérte az állatkert-igazgató.

Az 1958-ban alapított állatkertben jelenleg egy új operatív központ alapozása zajlik, ahol karantént, állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, logisztikai központot alakítanak ki, és a munkatársak körülményein is javíthatnak.