Programok

2017.11.18.

Mitiszol? Természetes Italok Fesztiválja

Budapest
Mitiszol? Természetes Italok Fesztiválja

A Magyarországon egyedülálló Mitiszol Fesztivál célja közelebb hozni az emberekhez a természethűség fontosságát. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről.
A közös nevező továbbra is a természethűség. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre. A belépőjegy tartalmazza az összes elfogyasztott ital árát.

 

Ahogyan az a Mitiszolon lenni szokott, idén is a sétáló kóstoló lesz a főszerepben (12 h-19 h) autentikus borokkal, azonban egészen izgalmas és fesztiválunk történetében rendhagyó újdonságokkal is készülünk: a 42 Coffee a rendezvényen tartja meg a Magyarországon elsőként megrendezett barista liga 3. fordulóját, a Házikó pedig legújabb, "Miteszel" névre keresztelt projektjének bemutatására készül.

Egyéb ital kategóriában is lesznek új arcok és olyan ígéretes kisvállalkozások, akikben szó szerint benne van a vitamin, így mindenképpen szeretnénk megmutatni őket. Aki megéhezik, annak pedig organikus alapanyagokból készült ételeket kínálunk, így ebédelni és vacsorázni is mindenképpen itt érdemes.

KIÁLLÍTÓK

A kiállítói listát folyamatosan frissítjük.

TERRA HUNGARICA: Barta Pince // Bencze Birtok // Bott Pince // Csobánci Bormanufaktúra // Dorogi Pincészet // Gajdos Pincészet //Hummel Pincészet // Karner Gábor // Kasnyik Családi Pincészet // Kékhegy Pince // Királyudvar // Losonci Pince // Mátyás Családi Pincészet // Maurer Oszkár // Meinklang // Pelle Pince // Pósta Borház // Ráspi // Somlói Apátsági Pince // Strekov 1075 // Szászi Pince // Szecskő Tamás // Von Beöthy Pincészet // Wassmann Pince // Weninger Pincészet // Wetzer Péter

EURÓPA TERMÉSZETHŰ BORAI (TERROIR CLUB): Idén is képviseltetik magukat a fesztiválon európai, természethű borokat készítő pincészetek, nagyon izgalmas tételekkel.  A kiállítók listája folyamatban, további részletek hamarosan…

PELLE PÁRLATHÁZ pálinkák

BÜKKARANYOSI PÁLINKA pálinkák

ETYEKI SÖRMANUFAKTÚRA élő sörök

MEINKLANG sör, cider és gyümölcslevek

ZHAO ZHOU magas hegyek vad tealevelei

GYÖMBÍR friss gyömbér alapú kreatív üdítők

SHRUBBIE tokaji borecet alapú üdítők

CSUPASZÖRP kézműves szörpök

42 COFFEE etikus kereskedésből és fenntartható forrásból származó kávék

SZIGETKÖZI természetes ivóvíz

HÁZIKÓ ételek tiszta forrásból

ÉLŐ BOLYGÓ FARM sajtok és egyéb tejtermékek

NATURA HILL ZEBEGÉNY lokális slow food bisztró és ökottage

PIPACS BIOPÉKSÉG egyszerűen kenyér

ZSÁMBOKI BIOKERT saláták és feldolgozott zöldségek (úgy, mint pesto, salsa, lecsó, zakuszka)

COCONUTOIL COSMETICS ehető minőségű kozmetikumok

JEGYTÍPUSOK ÉS ÁRAK

    Belépőjegy elővételben november 16-ig: 9.900 Ft/fő

    Belépőjegy a rendezvény helyszínén: 11.900 Ft/fő

A sétáló kóstolón  több mint 100 bort és egyéb italokat (sör, cider, pálinka, gyümölcslé, szörp, kávé, tea, víz) kóstolhatsz korlátlanul, az ételekért külön, készpénzzel tudsz fizetni.

A 14 év alatti gyerekek számára a rendezvény ingyenes. Az életkort születési dátumot tartalmazó okmánnyal kérjük igazolni.

Térkép

Szállás keresése a közelben