Novosti

2017.12.12.

Egészségturisztikai Stratégia készül Mórahalmon

Egészségturisztikai Stratégia készül Mórahalmon

Tavasszal a kormány elé kerülhet a 2030-ig szóló egészségturisztikai stratégia – mondta Guller Zoltán, november 16-án, Mórahalmon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetség ünnepi, 25. közgyűlésén szólalt fel. Guller Zoltán elmondta azt is, hogy a jövőben, a nemzetközi vásárokon és kiállításokon még hangsúlyosabb megjelenítését tervezik a nemzetközi viszonylatban kiemelkedő magyar fürdőkultúrának.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke méltatta a mórahalmi fürdőfejlesztést, amely, gyakorlatilag egyidős a negyed századdal ezelőtt alapított egyesülettel.
Az elnök néhány szóban beszámolt a 2017. évben lezajlott négy választmányi ülésről, majd, a szövetség alapszabályának értelmében megszavaztatta a tagságot arról, hogy a szervezet – 10 másik turisztikai szakmai szövetséggel együtt – vállaljon-e alapítóként szerepet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványának létrehozásában? A jelenlévők egyhangú szavazással adtak felhatalmazást a szövetségek szövetségében való szerepvállalásra.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere rövid köszöntőjében méltatta a település korábbi elöljáróinak bölcsességét, amikor az egykori határőr-község fejlesztési irányaként a turizmust jelölték meg, s lám, mára ez a kis fürdőváros több mint 120 ezer vendégéjszakát és közel félmillió fürdővendéget tudhat magáénak.

https://turizmus.com/desztinaciok/furdoszovetseg-1154707