Novosti

2017.12.20.

Hévíz – A jövőben csak a minősített a magán-szállásadókat támogatják

Hévíz – A jövőben csak a minősített a magán-szállásadókat támogatják

A hévízi önkormányzat harmadik alkalommal is elindította a városban működő magánszálláshelyek minőségi fejlesztésére két éve létrehozott pályázati rendszert. A legújabb kiírásba a már korábban is pályázóknál konkrét elvárásként is megjelent a minőség garantálása.
 A város önkormányzata a Hévízi Szobakiadók Szövetségének kezdeményezésére hozta létre a több mint tízmillió forintos alapra épülő a támogatási rendszert. A minőség javítása mellett abban bíztak, hogy az önkormányzati segítség kétszeresen is visszatérül majd a városnak, mert a javuló minőség nagyobb forgalmat, több bevételt eredményez, és a támogatás elnyerésének lehetősége javíthatja az érintettek adófizetési hajlandóságát.
Papp Gábor polgármester, Horváth Orsolya, a programot lebonyolító Hévízi TDM egyesület elnöke és Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetsége elnöke november 16-án sajtótájékoztatón ismertette a következő évre vonatkozó pályázati feltételeket. A szabályok között egy nagyon lényeges változás van, hogy mostantól a már harmadik alkalommal pályázó szálláshelyeknél feltétel a „Koronás minősítés” megléte, vagy legalább a minősítési eljárás elindításának ténye. A minősítés költségei a pályázatban elszámolhatók, ahogy erre már az előző évben is lehetőség volt.
Mint Papp Gábor elmondta, rendkívül fontos, hogy a magánszálláshelyek is minősítve legyenek, mert ez nagyon sokat számít a különböző területekről érkező turisták számára. Véleménye szerint a minősítés rangot ad mind az érintett szállásadónak, mind a városnak, s ezzel javítja a piaci pozícióikat. Több vendég megszerzésével jobb eredményeket tudnak elérni, s a minősítés talán arra is lehetőséget ad, hogy emeljék az árakat.

Bővebben itt...