Programok

2017.12.05.

Téli Fesztivál Mosonmagyaróvár

Nyugat-Dunántúl
Téli Fesztivál Mosonmagyaróvár

Napjainkban a karácsonyi előkészületek kicsit megváltoztak, rohanunk, nyüzsgünk, kapkodunk, persze a várakozás izgalmának meg kell lennie, de ez legyen varázslatos, csaljon mosolyt az arcunkra. Ebben próbál segítséget nyújtani Mosonmagyaróváron a Flesch Károly Művelődési Központ. Egy apró szigetet varázsolnak a Flesch Központ elé, ahol feledhetik a gondokat, ahol ajándékokat vásárolhatnak és felmelegíthetik magukat egy pohár forralt borral vagy zamatos teával, ahol összefuthatnak a barátokkal. Téli Fesztivál Mosonmagyaróvárott, idén új helyszínen a Flesch Központ előtt, 2017. december 1-21-ig. Ragyogó fények, jó hangulat, forró italok fahéjas illata, színpadi programok és egy régen várt műjégpálya fűszerezi az idei Téli Fesztivál rendezvényeit a Flesch Károly Kulturális Központ előtti területen. Az idillhez már csak a csendesen szállingózó hó hiányozna, de ha szerencsénk van az sem fog hiányozni!
 

A Korcsolyapálya mindennap várja a jég szerelmeseit. Hétfő-csütörtök 14-21 óra, péntek 14-22 óra, szombat 10-22 óra és vasárnap 10-21 óráig. Délelőttönként 10-13 óráig iskolás csoportoké a pálya!
A decemberi hétvégi hangulatról, péntek – szombat esték, közismert mosonmagyaróvári DJ-k gondoskodnak – Bicsek, Hores, S!D, ConAty és Hanzséros Dávid Vinisoundz. Lesz andalítóbb, nosztalgikus hullám és elsöprő lendületes muzsika a hagyományos karácsonyi dallamok mellett.

December 1-21-ig, 15 és 19 óra között, péntekenként és szombatonként pedig 20 óráig a Kozári Vidámpark csodás körhintáján szórakozhatnak a kicsik.

December 9-én és 10-én a Flesch Károly Kulturális Központ épületében rendezzük Karácsonyi vásárunkat, mely hosszú idő után újra visszatér az életünkbe.  Apró ajándékokat, könyvet, ruhákat, finomságokat vásárolhatnak szeretteiknek, barátaiknak.

December 9-én tartjuk városi mikulás ünnepségünket. Egész napos programokkal várjuk a gyermekeket és kísérőjüket. Lesz játszóház, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, óriás fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyok, készíttethetnek családi fotókat. Ezen a napon ingyenesen használhatják a gyermekek a Kozári Körhintát is. Ellátogat hozzánk Écsi Gyöngyi, akinek műsora 11 órától kezdődik, erre az előadásra a jegyek ingyenesen igényelhetők. 15 órától kezdődik a Turay Ida Színház előadásában a Mikulás Manói című előadás – melyre 500 Ft-ért válthatnak jegyeket a Flesch Központ jegypénztárában, majd ellátogat hozzánk a mikulás is. A vásár fergetegében zenés előadással kedveskedik az érdeklődőknek Cseh Dóri, Takács András és Szalay Tamás. Az estet 18 órától a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertjével zárjuk.

December 10-én folytatódik a Karácsonyi Vásár és a fotózás is. Itt lesz a Bakondi Kvartett, Sági Tünde, a Lipóti Énekkórus, és 17 órától a „Black and Proud” Gospel Énekegyüttes.

December 15-én
16 óra 15 perctől a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes érkezik a fesztivál színpadhoz immár szabadtéren, majd
17 órától a Bakondi Kvartett.
18.30-tól pedig Péter Szabó Szilvia akusztikus, élő koncertje lesz.

December 16-án és 17-én a Kozári körhinta ismételten ingyenesen áll a gyerekek rendelkezésére. Árusaink várják Önöket a Flesch Központban és a Központ előtt is.

December 16-án

10 órától 18 óráig játszóházi program keretében karácsonyi gipszfigurákat festhetnek, csigatésztát, képeslapot és ajándékkísérőt készíthetnek a gyerekek.

15 óra 30 perctől Netz Produkció „Szabad-e Regölni” című előadását láthatjuk a Fesztivál színpadon, 17 órai kezdettel a Lucky Gentlemen zenés karácsonyi műsorát nézhetjük meg.

Idén a szeretet kalács osztás is a Flesch Központ előtt történik, ugyanúgy, ahogy a hagyományos karácsonyi éneklés. December 17-én Adventi közös ünnepség, kórusok és civilek találkozása. 16 órára várunk minden kedves érdeklődőt a Fesztivál színpadhoz, ahol Kiss Veronika vezetésével karácsonyi dalokat éneklünk.

Ezt követően a színpadon sor kerül – a Lipóti Pékség, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Szent György Lovagrend képviseletének jóvoltából a 100 méteres szeretet kalácsunk ajándékozására, osztására. Ünnepségünk zárásaként minden jelenlévőt vendégül látunk egy szelet kalácsra és egy pohár meleg teára. A vendéglátást támogatja a Gasztro Grill Kft., majd a Mofém Fúvószenekar koncertjével zárjuk a Téli Fesztivál szabadtéri programjait.

Térkép

Szállás keresése a közelben