Hírek

2018.01.19.

Változó vásári hozzájárulás, új külképviseleti struktúra

Változó vásári hozzájárulás, új külképviseleti struktúra

Turisztikai vásárok, külképviseletek, konferenciaközpont – egyebek mellett ezekről is szó volt a legutóbbi MUISZ-vacsorán a VigVarjú étteremben.​
A január 15-i vacsorának Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója volt a vendége, aki válaszolt a hallgatóság által feltett kérdésekre.
A vezérigazgató elsőként a legfrissebb statisztikai adatokról beszélt, amelyek szerint rekordévet zárt 2016-ban a magyar turizmus és várhatóan 2017-ben is minden rekord megdől. Elmondása szerint a kimagasló eredményekhez hozzájárultak az MTÜ sikeres nyári és őszi belföldi forgalomélénkítő kampányai, és beszélt arról is, hogy hamarosan a téli kampány is elindul.
A külképviseletek jövője
Kérdésre válaszolva Guller Zoltán kitért a 2016-ban bezárt külképviseletek jövőjére is. Mint elmondta, ezentúl elsősorban 12 küldőpiacra fókuszálnak. Minden piacnak lesz külön felelőse, de ez a személy nem minden esetben él majd az adott országban; lesznek ugyanis olyan piacfelelősök, akik Budapestről rendszeres külföldi utazások mellett látják el feladatukat. Elmondása szerint ezt a megoldást természetesen csak azokon a piacokon használják majd, ahol megoldható. Az Egyesült Államokban továbbra is lesz helyben külképviselő, akinek már a személyéről is született döntés. Ausztria és Németország esetében ugyanakkor Budapest lesz a bázis.
Vásári megjelenések
Guller Zoltán arról is beszélt, hogy a különböző turisztikai vásárokon a jövőben is részt vesz az ügynökség, a turisztikai szolgáltatók pedig ezentúl is kedvezményesen csatlakozhatnak ezekhez. Az eddigiekhez képest változás, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség ezentúl a költségek felét állja.
MICE-kínálat
Szóba került a nagy befogadóképességű budapesti konferenciaközpont kérdése is. Ezzel kapcsolatban Guller Zoltán úgy tájékoztatott: „2030-ra mindenünk meglesz a MICE területén, ami Bécsnek is megvan” – hangsúlyozta.Azt is hozzátette, hogy a Hungexpo területén jelenleg folyó fejlesztések jelentősen növelik majd a budapesti MICE-kapacitásokat.Kérdésre válaszolva a vezérigazgató arról is beszélt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség tavasszal a kormány elé terjeszti a Budapest és környéke kiemelt turisztikai régióról szóló javaslatot, amely a tervek szerint magába foglalja majd Esztergomot, Etyeket és Gödöllőt is.


Forrás: www.turizmus.com